Prečo by ste mali dopĺňať omega 3 mastné kyseliny?

Prejsť na obsah

Prečo by ste mali dopĺňať omega 3 mastné kyseliny?

Obchody CaliVita International
Uverejnený podľa Calivita Partner v Výzvy moderného života · 13 Február 2023
Tags: omega3mastnékyseliny
Omega 3 mastné kyseliny vykonávajú vo vašom tele mnoho rôznych úloh: vaše bunky z nich vyrábajú hormóny a vitamíny; uchovávať energiu a živiny; podieľať sa na stavbe bunkovej membrány. Bez bunkových membrán by bunky stratili schopnosť zadržiavať živiny a vodu a nemohli by medzi sebou komunikovať.

Množstvo a zloženie dodaných omega-3 mastných kyselín závisí najmä od druhu konzumovanej potravy. Keď sa omega 3 mastné kyseliny zabudujú do bunkových membrán, stanú sa „tekutejšími“ a flexibilnejšími, čo je tiež dôvodom ich pozitívneho účinku na celé telo. Pozrime sa, aké sú tieto priaznivé účinky omega 3 mastných kyselín.

Omega 3 – podpora kardiovaskulárneho systému

Vďaka omega 3 mastným kyselinám je cholesterol menej náchylný na usadzovanie v tepnách, znižuje sa hladina mastných kyselín, krvný tlak, znižuje sa riziko srdcovo-cievnych ochorení, mŕtvice a infarktu.

Podpora nervového systému

Mastné kyseliny sú tiež dôležitými stavebnými kameňmi membrán nervových buniek a DHA je najdôležitejšia z omega-3 mastných kyselín. Zabezpečuje plynulý prenos impulzov medzi bunkami, napomáha normálnemu fungovaniu nervového systému, zraku a mozgu. To je dôležité najmä u plodov a detí, pretože to podporuje ich zdravý vývoj, zatiaľ čo u starších ľudí je cieľom spomaliť mentálnu retardáciu a zachovať duševné zdravie.

Omega 3 - Protizápalový účinok

Omega 3 má tiež preukázaný protizápalový účinok. To znamená, že môže priamo znižovať bolesť, napr. pri artritíde, ale môže nepriamo ovplyvniť aj stav nízkostupňového chronického zápalu. Pomáha tak predchádzať alebo môže priaznivo ovplyvňovať metabolické poruchy, cukrovku, srdcovo-cievne ochorenia, problémy nervového systému, autoimunitné procesy, depresie, chybné delenie buniek.

Podpora imunitného systému

Napokon, čím pružnejšie sú vaše bunky, tým lepšie sa dokážu brániť útokom patogénov. Omega 3 mastné kyseliny tak prispievajú k lepšiemu fungovaniu imunitného systému a vďaka protizápalovému účinku urýchľujú regeneráciu.

Calivita Omega 3 Concentrate - čistený rybí olej

Teraz už viete, prečo je omega 3 aktívna zložka, ktorá je prospešná pri akejkoľvek diéte. Oplatí sa tiež položiť si otázku, či je množstvo a kvalita omega 3 mastných kyselín v našej strave dostatočné. Ak nedodržíme stredomorskú diétu, môže sa ukázať, že telu neposkytujeme dostatok tejto zložky. Preto môže byť suplementácia omega 3 mastnými kyselinami pre nás veľmi prospešná. Pri výbere produktu s omega 3 sa oplatí vybrať produkty vysokej kvality, vysokej čistoty, bez nečistôt ťažkých kovov. Naša ponuka obsahuje certifikovaný produkt Omega 3 Concentrate Calivita s vysokou koncentráciou omega 3 kyselín vo forme malých, ľahko prehĺtateľných kapsúl.

Omega 3 Concentrate Calivita


Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne recenzie.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah