Ako podporiť pečeň v lete? Porovnávame ľubovník bodkovaný a Liver Aid

Prejsť na obsah

Ako podporiť pečeň v lete? Porovnávame ľubovník bodkovaný a Liver Aid

Obchody CaliVita International
Uverejnený podľa Calivita Partner v Výzvy moderného života · 17 Júl 2023
V súčasnosti je známych viac ako 500 životne dôležitých funkcií pečene, medzi tie hlavné patrí detoxikácia a odbúravanie a vylučovanie zlúčenín a toxínov absorbovaných z čriev. Pečeň je zodpovedná za hladinu cholesterolu v tele a zohráva úlohu aj pri kontrole hmotnosti. Pečeň má nepochybne dôležitú úlohu vo fungovaní nášho tela, no až do objavenia sa niektorých príznakov sa jej nevenuje dostatočná pozornosť.

Koľko „jedu“ dodáte svojej pečeni denne?


Počas nášho života je naše telo vystavené nespočetnému množstvu faktorov, ktoré poškodzujú pečeň. Patria sem niektoré lieky, chemikálie, konzervačné látky a dokonca aj alkohol. Oddávaním sa rozkoši môžeme ľahko zabudnúť na dlhodobé následky. Nadmerná konzumácia alkoholu a umelých látok v spracovaných potravinách môžu tiež poriadne zaťažiť našu pečeň.

Prečo nevenujeme viac pozornosti našej pečeni?


Jednoducho preto, že neexistujú žiadne špecifické príznaky dysfunkcie pečene a ak sú, môže už ísť o vážnejší problém. Aj keď je naša pečeň medzi našimi orgánmi jedinečná v tom, že má úžasnú schopnosť regenerácie, sme lepší v prevencii a liečbe problémov.

Ako si môžeme lepšie chrániť pečeň?


Napríklad s ľubovníkom, ktorý sa na tento účel používal už koncom 19. storočia. Ľubovník bodkovaný chráni pečeň tromi spôsobmi:

Stabilizuje a posilňuje membrány pečeňových buniek, čím zabraňuje prenikaniu toxínov.
Neutralizuje voľné radikály ako účinný antioxidant.
Podporuje syntézu bielkovín, stimuluje tvorbu pečeňových buniek, urýchľuje regeneráciu poškodeného pečeňového tkaniva a náhradu odumretých buniek.

Calivita Liver Aid

Calivita Liver Aid - detoxikačný komplex


Žiaľ, ľubovník bodkovaný by sa nemal užívať v letných mesiacoch, kedy trávime viac času na slnku, pretože môže viesť k fotoalergiám a dokonca aj k popáleninám. Často však práve v lete potrebuje naša pečeň zvýšenú podporu z dôvodu väčšieho množstva zjedeného jedla, najmä grilovaného. Osvedčenou voľbou by bol napríklad doplnok stravy Liver Aid, ktorý obsahuje aminokyseliny s obsahom síry, ktoré zvyšujú schopnosť pečene sa sama liečiť, a chróm podporujúci pečeň. Liver Aid tiež dopĺňa stravu okrem iného: v cholíne, extraktom zo semien ostropestreca mariánskeho (štandardizovaný 80% silymarín, štandardizovaný 30% silybín), ktorý, ako potvrdzujú výskumy, priaznivo pôsobí na funkciu pečene a podporuje trávenie a očistu organizmu .


Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne recenzie.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah