Power Mins – minerály potrebné pre život

Prejsť na obsah

Power Mins – minerály potrebné pre život

Obchody CaliVita International
Uverejnený podľa Calivita Partner v Minerály · 22 Máj 2023
Tags: PowerMinsminerály
Vedeli ste, že…?

Strata 2,5 litra vody denne tiež znižuje naše zásoby minerálov?
Preto je okrem vody dôležité dopĺňanie minerálov a elektrolytov.

Žiadny proces v našom tele neprebieha bez prítomnosti akýchkoľvek minerálov. Napríklad doplnok stravy Power Mins obsahuje 10 najdôležitejších minerálov, ktoré sú denne potrebné pre činnosť našich buniek.

Komu a kedy odporúčame Power Mins?


  • Kvôli intenzívnemu poteniu pre športovcov a ľudí, ktorí vykonávajú ťažkú fyzickú prácu.
  • Pre tých, ktorí potrebujú doplniť aspoň dva druhy minerálov.
  • Ľudia, ktorí užívajú vitamíny, aby optimalizovali priaznivé účinky týchto vitamínov.
  • Tí, ktorí chcú obnoviť stav svojho tela po chorobe.

Calivita Power Mins

Stopové prvky – minerály potrebné pre život


Stopové prvky (mikroelementy) sú minerály, ktoré naše telo potrebuje vo veľmi malom množstve a ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravia. V našom tele sa vyskytujú v množstve od niekoľkých stoviek miligramov až po niekoľko gramov. Nevyhnutné (pre život) sú železo, zinok, meď, jód, mangán, molybdén, selén, kobalt a chróm. Ich obsah v organizme je síce malý, no ich úloha je rozsiahla, pretože ovplyvňujú množstvo životne dôležitých funkcií.

Dôraz na diétu

Stopové prvky získavame najmä z potravy. Jednotvárna, málo pestrá strava, chudobná na živiny, rýchle občerstvenie či rafinovaná strava nie sú dostatočným zdrojom. Ďalším problémom je „zničená“ poľnohospodárska pôda, ktorá neobsahuje potrebné množstvo mikroživín.

Preto by sme mali do stravy zaradiť zdravé potraviny, najlepšie organické, a doplniť ich o esenciálne stopové prvky, napríklad tablety Power Mins, ktoré obsahujú osem z deviatich esenciálnych mikroživín spomenutých vyššie, ako aj dva makronutrienty – minerály: vápnik a horčík.

Železo a zdravie


Železo sa spolu s bielkovinami podieľa na transporte kyslíka, bunkovom metabolizme, syntéze DNA atď. Odporúčaná denná dávka železa je 14 mg. V niektorých prípadoch (infekcie, zápaly, úrazy, silné menštruačné krvácanie, chronické ochorenia, tehotenstvo, vegánstvo) sa odporúča vyššie dávkovanie, ktoré treba konzultovať s lekárom.

Nedostatok železa sa môže prejaviť ako málokrvnosť, ktorá je spojená so zvýšenou únavou, závratmi, zníženou imunitou a vypadávaním vlasov. Tento prvok nám pomôže doplniť produkt Iron Plus, ktorý okrem železa obsahuje aj vitamín C a citrusové bioflavonoidy podporujúce vstrebávanie železa.

Zinok je vo všetkých bunkách


Zinok je súčasťou mnohých enzýmov, podporuje hojenie rán, zvyšuje imunitu, je dôležitý pre rast, vývoj a syntézu DNA, pôsobí antioxidačne. Je vo všetkých bunkách. Odporúčaný denný príjem zinku je 10 mg, za optimálnu dávku sa považuje 10-15 mg.

Medzi príznaky nedostatku zinku patrí vývojové oneskorenie, nechutenstvo, oslabený imunitný systém, vypadávanie vlasov, zhoršené hojenie rán, kožné ochorenia, znížená tvorba spermií atď. Mega Zinc bude v takýchto prípadoch účinným pomocníkom.

Selén, účinný antioxidant


Hlavnou úlohou selénu v organizme je antioxidačná obrana, priaznivo pôsobí na imunitu, podporuje funkcie štítnej žľazy a reprodukčného systému. Odporúčaná denná dávka selénu je 55 µg.

Primeraný obsah selénu v strave zaručuje ochranu pred oxidáciou voľnými radikálmi, a tým aj pred neurodegeneratívnymi, kardiovaskulárnymi a rakovinovými ochoreniami.

Obsah selénu v tele klesá s vekom, fajčením, zápalmi a niektorými druhmi rakoviny. V takýchto prípadoch a na zlepšenie antioxidačnej ochrany odporúčame použiť Pro Selenium.

Chróm zlepšuje vstrebávanie glukózy


Chróm ovplyvňuje metabolizmus cukrov, bielkovín a tukov a zlepšuje citlivosť buniek zvýšením absorpcie inzulínu a glukózy.

Odporúčaná denná dávka je u nás 40 μg, optimálna je 50 – 200 μg denne.

O patogenéze diabetu 2. typu rozhodujú dva mechanizmy: inzulínová rezistencia (nedostatočná schopnosť tkanív reagovať na inzulín) a znížená produkcia inzulínu v beta bunkách pankreasu. Inzulínová rezistencia môže byť príznakom nedostatočného príjmu chrómu.

Chromium Max 500 obsahuje chróm vo forme pikolinátu s organickou väzbou, ktorá podporuje jeho vstrebávanie.


Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne recenzie.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah