Zdravá črevná flóra – 6 dôvodov, prečo konzumovať probiotiká

Prejsť na obsah

Zdravá črevná flóra – 6 dôvodov, prečo konzumovať probiotiká

Obchody CaliVita International
Uverejnený podľa Calivita Partner v Výzvy moderného života · 10 Júl 2023
Tags: črevnáflóraprobiotikábaktérie
Užitočné baktérie v črevách sú už dobre známe a obľúbené. Udržiavajú rovnováhu črevnej flóry a podporujú optimálne fungovanie črevného systému. Ak si chcete tento ideálny stav udržať, musíte do svojho životného štýlu zakomponovať 2 veci: pravidelnú konzumáciu prebiotických potravín (banány, ovsené vločky, cibuľa...) a probiotík!

6 dôvodov, prečo konzumovať probiotiká


Probiotiká sú prospešné baktérie, ktoré priaznivo ovplyvňujú rovnováhu a optimálne fungovanie črevnej mikroflóry. Tento stav by sa mal udržiavať pri správnom fungovaní črevnej a črevnej mikroflóry. Na čo ešte pozitívne vplývajú probiotiká?

Ako pomáha zdravá črevná flóra?


Prispieva k optimálnemu fungovaniu imunitného systému. Dokáže pomôcť v boji proti patogénnym baktériám, pomáha okrem iného pri prevencii katarálnych infekcií horných dýchacích ciest.

Zápaly v tele sa dajú zmierniť vďaka probiotikám, ktoré dokážu predchádzať aj mnohým chronickým ochoreniam spojeným so zápalom, ako je IBS (syndróm dráždivého čreva), ale aj kardiovaskulárnym ochoreniam a cukrovke.

Môže vám dodať energiu navyše. Ak je vaša črevná flóra zdravá, vaše trávenie môže pracovať efektívnejšie a rýchlejšie, čo vám umožňuje efektívne vstrebávať všetky dôležité vitamíny a minerály z potravy, takže môžete zostať zdraví a nabití energiou po celý čas.

Môžete zlepšiť svoju tepelnú toleranciu, úroveň kondície v horúčave. Zdravá črevná flóra totiž dokáže optimálne podporovať trávenie a prispieť tak k lepšiemu fungovaniu ochladzovacieho systému organizmu.

Môžete zlepšiť svoju pohodu. Užitočné baktérie môžu pomôcť znížiť hladinu cholesterolu, udržiavať krvný tlak a hladinu cukru v krvi na optimálnej úrovni a stabilizovať hmotnosť a stavbu tela.

Probiotiká zohrávajú dôležitú úlohu pri zmierňovaní príznakov intolerancie laktózy (mliečneho cukru). Okrem toho, že probiotiká vylúčia z jedálnička potraviny s obsahom laktózy, zmierňujú aj prejavy laktózovej intolerancie.

Aké probiotikum si vybrať


Odporúča sa dbať na udržanie zdravej črevnej mikroflóry a obohatiť stravu o probiotické produkty (napr. kefír, kyslá kapusta a pod.) a doplnky stravy s obsahom probiotík. Skvelou voľbou je napríklad AC Zymes, ktorý obsahuje baktérie Lactobacillus acidophilus, až 2 miliardy baktérií v jednej kapsule. Tento veľmi odolný a užitočný druh baktérie, ktorý podporuje zdravý črevný systém a podieľa sa na procesoch súvisiacich s činnosťou imunitného systému.

Vďaka tomuto prípravku chránite zdravú črevnú mikroflóru a účinne podporujete správne fungovanie tráviaceho systému.

Calivita AC Zymes     Calivita ProbioBalance

Žuvacie tablety ProbioBalance môžu byť výborným pomocníkom pri udržiavaní zdravého čreva. Každá tableta obsahuje 4 miliardy probiotických buniek z 3 rôznych kmeňov. Navyše, vďaka príjemnej čerešňovej príchuti sa dá ľahko konzumovať kdekoľvek a kedykoľvek. Ani deti nepovedia nie tomuto chutnému probiotiku!


Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne recenzie.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah