Rhodiola rosea - ako sa zbaviť stresu vďaka prírode!

Prejsť na obsah

Rhodiola rosea - ako sa zbaviť stresu vďaka prírode!

Obchody CaliVita International
Uverejnený podľa Calivita Partner v Stres · 29 Máj 2023
Tags: stresrhodiolaroseaRhodiolin
Trasú sa vám ruky? Mávate bezdôvodné výbuchy hnevu? poruchy spánku? Bolesti hlavy? Padajú vám vlasy? Bolí ťa brucho? Cítite sa netrpezlivo? depresie? Máte problémy s pamäťou? Tieto príznaky môžu byť reakciou tela na zvýšený stres. Negatívne podnety sú hlavnou príčinou stresu.

čo je stres?


Každodenný význam stresu je „neustále napätie“ alebo „permanentná nervozita“. Presnejšie: stres je odpoveďou nášho tela na určité zmeny, ktoré si vyžadujú fyzickú, mentálnu alebo emocionálnu reakciu alebo adaptáciu. Preto samotná zmena vytvára možnosť stresu. V našom uponáhľanom svete sa všetko neustále mení, a tak nie je prekvapením, že stres sa stal bežným po celom svete.

Stále potrebujeme stres. Ako je to možné?


Podľa modelu, ktorý zverejnil profesor Selye, ktorý je medzinárodne známy svojím výskumom stresu, možno stres rozdeliť na dva typy: stres a distres. Eustres, takzvaný „dobrý stres“, pochádza zo situácie, ktorá sa dá vyriešiť; posilňuje a stimuluje nás, podnecuje našu kreativitu. Distres (negatívny stres) spôsobuje frustráciu, bezmocnosť, sklamanie a únavu. Riešením je zlatá stredná cesta. Úplný nedostatok stresu vedie k vyčerpaniu alebo apatii, zatiaľ čo pretrvávajúci stres môže spôsobiť ochorenie.

Poznáme stresovú situáciu?

Každý v ťažkej situácii reaguje inak, preto môžu nastať úplne iné fyzické, psychické a behaviorálne zmeny. V neočakávanej situácii môžu nastať náhle záchvaty, potenie, zrýchlený tep, dýchavičnosť, svalové napätie, bolesti hlavy, panika či hnev. Pretrvávajúci negatívny stres si môže vybrať daň na našom zdraví. Môže spôsobiť úzkosť, depresiu, poruchy trávenia, vysoký krvný tlak, poruchy spánku, srdcové problémy a môže ovplyvniť menštruačný cyklus a následne aj plodnosť a neplodnosť.

Kto je najviac ohrozený?

Rôzne štúdie poukazujú na rôzne skupiny, ktoré sú najviac ohrozené. Niektorí hovoria, že sú to starí ľudia; iní tvrdia, že najväčšiemu riziku sú vystavení ľudia v produktívnom veku. No stres môže spôsobiť napríklad aj tehotenstvo alebo návrat do práce po prázdninách či návrat do školy po prázdninách. Stres je prítomný v živote každého človeka, preto by sme sa mali snažiť venovať pozornosť jeho príznakom.

Dobré tipy na zvládanie stresu


Ak máte stresujúci život, zhlboka dýchajte, počítajte do desať a nevydávajte žiadne zvuky.

Tu je rýchly návod, ktorý by ste mali dodržiavať:

Skúste úprimne zhodnotiť situáciu a predstavte si to najhoršie, čo sa môže stať. Buďte pripravení tolerovať, ak sa to stane.
Keď ste pripravení na najhoršie, predstavte si, ako to urobiť lepšie. (Na základe skúseností to môžete ďalej rozvíjať, aby ste dosiahli najlepšie výsledky.)

Existuje riešenie?

Pretože príznaky sa líšia, nemôže existovať univerzálne riešenie, ktoré by každý prijal a prijal. Pomôcť môže joga, tai chi, meditácia alebo akýkoľvek šport či tréning na zvládanie stresu. Niektoré riešenia sú šálka bylinkového čaju alebo aromatický kúpeľ, pre iných čas strávený vonku. Správna strava nám tiež môže pomôcť vyrovnať sa so stresom. Hodiť sa bude aj horčík, vitamíny skupiny B alebo niektoré bylinky (napr. Rhodiola rosea).

stres

Najdôležitejšie je však snažiť sa zmeniť alebo zmierniť stresové situácie!

Doplnok Calivita Rhodiolin - extrakt z Rhodiola rosea


Rhodiola rosea, inak nazývaná aj „arktický koreň“ alebo „zlatý koreň“, je jednou z najúčinnejších adaptogénnych rastlín, ktoré pomáhajú udržiavať vnútornú rovnováhu organizmu, zvyšujú odolnosť voči stresu a zvyšujú fyzickú a psychickú výkonnosť. Rhodiola Rosea v situáciách zvýšeného stresu mobilizuje organizmus k činnosti.

Ako Rhodiola rosea znižuje stres?


  • Všetky štúdie a názory potvrdzujú, že rhodiola rosea môže byť veľmi nápomocná v boji proti stresu, znižuje jeho dopad na organizmus a zvyšuje prah odolnosti organizmu voči stresu. Pozitívne stimuluje nervový systém, zlepšuje duševnú a fyzickú výkonnosť organizmu a znižuje psychickú únavu.
  • Navyše obohatenie stravy o extrakt z Rhodiola rosea môže zvýšiť koncentráciu, zlepšiť krvný obeh, zásobiť bunky a tkanivá kyslíkom a živinami, dodať pozitívnu energiu do akcie a znížiť výkyvy nálad.

Posilnený účinok Rhodiola rosea v kombinácii so zinkom!


Štúdie preukázali, že zinok podporuje ochranu buniek pred škodlivými účinkami voľných radikálov, ktoré urýchľujú starnutie organizmu, sú príčinou mnohých zdravotných problémov – a ich zvýšené množstvo vzniká pri strese.

Okrem toho zinok podporuje imunitu, stará sa o pekný vzhľad pokožky, vlasov a nechtov, ktoré sú tiež vystavené záťaži organizmu.

Okrem toho sa zinok podieľa na procese delenia buniek, syntéze DNA, podporuje kognitívne procesy, udržiava správnu acidobázickú rovnováhu organizmu, priaznivo pôsobí na plodnosť, reprodukčné funkcie a hladinu testosterónu.

Doplnok Calivita Rhodiolin - Rhodiola a zinok


Doplnok Calivita Rhodiolin je inovatívna kombinácia Rhodiola Rosea a zinku v jednom produkte. Každá kapsula Rhodiolin obsahuje až 100 mg koncentrátu z koreňa ruže a 10 mg zinku. Rhodiolín je bezpečný výrobok, má certifikát kvality cGMP a FDA, neobsahuje GMO, znečisťujúce látky, ťažké kovy a spĺňa príslušné mikrobiologické požiadavky. Vďaka obsahu Rhodiola rosea dokáže produkt účinne podporiť organizmus ľudí vystavených každodennému stresu, vyčerpaných a po traumatických zážitkoch.

Calivita Rhodiolin


Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne recenzie.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah