Rhodiolin - koncentrát z koreňa Rhodiola rosea proti stresu

Prejsť na obsah

Rhodiolin - koncentrát z koreňa Rhodiola rosea proti stresu

Obchody CaliVita International
Uverejnený podľa Calivita Partner v Stres · 3 Apríl 2023
Tags: RhodiolinRhodiolaroseastres
Príroda nám nadelila niekoľko bylín, ktoré pomáhajú upokojiť či posilniť náš nervový systém. Rhodiola rosea L. je jednou z najobľúbenejších adaptogénnych rastlín s antistresovými vlastnosťami.

Aké sú vlastnosti koreňov Rhodiola rosea (Rhodiola rosea L.)?


Táto bylina má v tradičnej medicíne stáročnú históriu. Tibetskí lekári ich považovali za tonikum a základ vitality. Táto bylinka sa podľa nich dá využiť aj pri horskej chorobe. Mongolskí lekári ho predpisovali proti tuberkulóze, v Číne využívali jeho účinky na prečistenie krvi a stimuláciu krvného obehu. Viaceré písomné záznamy z Ázie spomínajú bylinu, z koreňov ktorej sa pripravuje čaj a kto ju denne pije, môže sa dožiť aj sto rokov.

V minulom storočí boli vedecky potvrdené aj účinky adaptogénov. Účinné látky týchto rastlín priaznivo pôsobia na nervový systém, a tým zlepšujú aj schopnosť koncentrácie ako aj psychickú a fyzickú zdatnosť. Môžu pomôcť pri učení, športovaní, znižujú duševnú únavu a zlepšujú pohodu. Rhodiola rosea podporuje odolnosť organizmu voči chorobám, zmierňuje stres, ale aj príznaky spôsobené stresujúcim životným štýlom.

Aký výskum o Rhodiola rosea dokázal?


Bylina Rhodiola rosea použitá v kapsulách Rhodiolin sa stala predmetom prebiehajúceho výskumu vo viacerých krajinách. A k čomu tento výskum viedol?

Napríklad experimenty uskutočnené na talianskej univerzite v Camerino potvrdili, že podávanie extraktu z tejto byliny znižuje akútny stres.*

Výskum na Litovskej lekárskej univerzite v Kaunase ukazuje, že táto bylina môže byť účinná pri stavoch sprevádzaných celkovou slabosťou a môže zvýšiť odolnosť buniek voči škodlivým vonkajším vplyvom. Pri ťažkostiach, akými sú srdcové arytmie či stres, môže priaznivo pôsobiť na obehový systém. Podľa niektorých údajov môžu prípravky s obsahom Rhodiola rosea inhibovať rozvoj zhubných nádorov a tvorbu metastáz v pečeni. **

Calivita Rhodiolin

Na čo pomáha protistresový prípravok Rhodiolin od Calivita


Kapsuly Rhodiolin boli uvedené na trh spoločnosťou Calivita® pred viac ako desiatimi rokmi a ich úspech pokračuje. Niektorí ľudia ho na základe spätnej väzby používajú na zníženie alebo kontrolu každodenného stresu alebo neočakávaných stresových situácií. Iní ich používajú na udržanie celkovej energetickej hladiny. Podávané pred spaním vyrovnávajú hladinu stresu nahromadeného počas dňa, čím zabezpečujú zdravý a pokojný spánok v noci. Okrem toho môže byť Rhodiolin prírodným doplnkom pri liečbe depresie.

Stojí za to pripomenúť, že Rhodiolin je:
  • nie je návykový.
  • nie sú známe žiadne vedľajšie účinky.
  • jemne pracuje s naším telom, vďaka čomu udržuje alebo obnovuje rovnováhu.
  • jeho účinky pretrvávajú aj po dlhodobom užívaní (nenávykové, bez návykového efektu).

Doplnok Calivita Rhodiolin je unikátna kombinácia Rhodiola Rosea L. a zinku v jednom produkte. Jedna kapsula Rhodiolin obsahuje až 100 mg koncentrátu koreňa Rhodiola a 10 mg zinku. Rhodiolín je bezpečný produkt, neobsahuje GMO, ťažké kovy, akékoľvek nečistoty a spĺňa prísne mikrobiologické požiadavky. Rhodiolin má prestížny certifikát kvality cGMP a FDA. Doplnok Calivita Rhodiolin vďaka obsahu Rhodiola rosea dokáže účinne podporiť vaše telo v situáciách stresu, vyčerpania alebo po traumatických zážitkoch.

Zdroje:
* http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18515456
** http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15252224


Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne recenzie.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah