Selén Calivita Pro Selenium - čo obsahuje a aké vlastnosti má

Prejsť na obsah

Selén Calivita Pro Selenium - čo obsahuje a aké vlastnosti má

Obchody CaliVita International
Uverejnený podľa Calivita Partner v Minerály · 19 Jún 2023
Tags: selénCalivitaProSelenium
Selén je nevyhnutný pre správne fungovanie nášho organizmu, no nedostatok selénu je veľkým problémom, ktorý postihuje najmä náš región. Na jednej strane naše základné potraviny obsahujú aj menej tohto stopového prvku pre nízky obsah selénu v pôde a na druhej strane nekonzumujeme dostatok zdrojov bohatých na selén (ryby, mäkkýše, srdce, pečeň). V niektorých krajinách sa príjem selénu mohol za posledných 20-30 rokov znížiť na polovicu, aj keď tento stopový prvok môže zohrávať úlohu pri prevencii mnohých chorôb.

Prečo je selén nevyhnutný pre správnu funkciu štítnej žľazy


Selén je nevyhnutný pre fungovanie hormónov štítnej žľazy a ich metabolizmus a podľa viacerých štúdií môže dokonca pomáhať pri liečbe ochorení štítnej žľazy. Pri autoimunitnej tyroiditíde môže znížiť zápal, zlepšiť kvalitu života a dokonca pomôcť pri liečbe alebo prevencii hypotyreózy, ktorá sa vyskytuje počas tehotenstva alebo po ňom.

Aký význam má selén v tehotenstve?


Nízke hladiny selénu môžu tiež zhoršiť vaše šance na otehotnenie, podľa talianskej štúdie, ktorá zistila, že spermie mužov s nízkou hladinou selénu mali horšiu pohyblivosť a životaschopnosť a u žien bola zistená korelácia medzi nízkou hladinou selénu a rizikom potratu. . Podľa výskumu uskutočneného v Anglicku môže nedostatok selénu štvornásobne zvýšiť riziko tehotenskej otravy.

Selén a výskyt rakoviny


Doterajšie skúsenosti ukázali, že nižší ako optimálny príjem selénu zvyšuje výskyt rakoviny pečene, žlčníka a žlčových ciest a podľa posledných výskumov môže suplementácia selénu priaznivo vplývať aj na zmeny v ranom štádiu rakoviny krčka maternice.

Do tejto štúdie boli zahrnuté ženy s abnormalitami cervikálneho tkaniva. Dostávali placebo alebo 200 µg selénu denne počas 6 mesiacov. Po 6 mesiacoch v selénovej skupine 88 % preukázalo zlepšenie v porovnaní s iba 56 % v skupine s placebom. Okrem toho boli v skupine užívajúcej selén pozorované ďalšie pozitívne zmeny: zníženie hladiny cukru v krvi a inzulínu nalačno, zvýšenie citlivosti na inzulín a zvýšenie HDL (t. j. dobrého) cholesterolu.

Selén a srdce


Proteíny obsahujúce selén hrajú kľúčovú antioxidačnú úlohu nielen v štítnej žľaze, ale aj v srdci. Podľa analýzy zhrňujúcej výsledky 25 štúdií sú hladiny selénu a riziko ischemickej choroby srdca spojené: s vysokými hladinami selénu je riziko srdcových problémov nižšie.

Vstrebateľný organický selén - Calivita Pro Selenium


V záujme nášho zdravia sa oplatí dopĺňať selén, ak naša strava nestačí! Aký selén zvoliť, aby ste mali istotu, že sa dobre vstrebáva? V ponuke Calivita je doplnok stravy Pro Selenium, ktorý obsahuje dobre vstrebateľný organický selén. Pro Selenium obsahuje 50 µg selénu a pivovarských kvasníc. To, čo odlišuje tento produkt, je certifikát kvality cGMP. Vysoká biologická dostupnosť selénu v produkte Pro Selenium je spôsobená prítomnosťou seleničitanu sodného a L-selenometionínu.

Calivita Pro Selenium


Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne recenzie.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah