Vysokokvalitný certifikovaný sójový lecitín bez GMO

Prejsť na obsah

Vysokokvalitný certifikovaný sójový lecitín bez GMO

Obchody CaliVita International
Uverejnený podľa Calivita Partner v Bylinky · 14 Apríl 2023
Tags: certifikovanýsójovýlecitínbezGMOcholínSuperSoyaLecithin
Lecitín je látka podobná tuku klasifikovaná ako fosfoglyceridy, ktorá je pre ľudské telo nevyhnutná. Vo významnom množstve sa nachádza v bunkovej membráne a svaloch. Je nevyhnutný pre fungovanie centrálneho a periférneho nervového systému, podporuje imunitný systém, podieľa sa na fungovaní kostnej drene. Sója je významným zdrojom lecitínu, ktorého hlavnými zložkami sú cholín a inozitol. Cholín chráni bunkovú membránu pred vonkajšími vplyvmi, podieľa sa na prenose nervových vzruchov (vyrába sa z neho acetylcholín), zohráva dôležitú úlohu aj pri metabolizme tukov. Inozitol tiež podporuje mozgové procesy. Cholín aj lecitín rozkladajú tuk a chránia pečeň. Pri jeho absencii môže dôjsť k poruche funkcie pečene. Jesť veľa tukov a jesť nezdravo môže preťažovať pečeň, ktorá nedokáže správne odbúravať škodlivé látky a tuky a tie sa ukladajú. Takzvaná obezita jablkového typu a tiež celulitída, ktorá sa často objavuje už v mladom veku. Keďže lecitín podporuje odbúravanie tukov a urýchľuje metabolizmus, oplatí sa ho užívať aj ako doplnok pri redukčných diétach.

Lecitín podporuje vstrebávanie vitamínov rozpustných v tukoch, chráni sliznicu žalúdka a podporuje tvorbu žalúdočnej kyseliny. Podieľa sa na regulácii hladiny cholesterolu tak, že transportuje cholesterol z ciev, vďaka čomu sa nemôže hromadiť v stenách ciev. Z tohto dôvodu je dôležitou zložkou produktu, ktorý podporuje udržanie normálnej hladiny cholesterolu nazývaného Cholestone. Lecitín zlepšuje prietok krvi a môže dokonca znižovať vysoký krvný tlak. Lecitín zvyšuje zásobovanie mozgu energiou, posilňuje nervy, zlepšuje pamäť, zároveň zmierňuje stresové reakcie a znižuje psychickú únavu. Je tiež účinným pomocníkom v boji proti mentálnej retardácii. Jeho nedostatok môže spôsobiť bolesti hlavy, problémy s pamäťou, podráždenosť a problémy so sústredením. Skúsenosti ukazujú, že priaznivo pôsobí pri bolestiach kĺbov a má dobrý vplyv na stav vlasov, znižuje vypadávanie vlasov. Pre svoju popularitu je Calivita Super Soya Lecithin dostupný v baleniach po 100 a 250 ks, k dispozícii je aj Triple-Potency Lecithin. V závislosti od zdroja problému je možné všetky tri lecitíny kombinovať s inými produktmi. Stojí za zmienku, že lecitíny Calivita majú certifikát kvality cGMP, sú bez nečistôt a GMO.

Super Soya Lecithin

Non-GMO lecitín, ktorého dve hlavné zložky sú cholín a inozitol, je výborným a prirodzeným mozgovým stimulantom pre študentov stredných a vysokých škôl. Okrem mnohých iných prospešných vlastností má priaznivý vplyv na nervový systém, fungovanie nášho mozgu a našu pamäť. Na prekonanie únavy a nepozornosti odporúčame lecitín Triple-Potency, ktorý teraz môžete užívať so špeciálnou zľavou z prvého balenia!


Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne recenzie.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah