Môžete užívať vitamín D3 po celý rok?

Prejsť na obsah

Môžete užívať vitamín D3 po celý rok?

Obchody CaliVita International
Uverejnený podľa Calivita Partner v Vitamíny · 8 Máj 2023
Tags: vitamínd3

Úloha a význam vitamínu D3 pre ľudský organizmus


Čo sa týka podpory, ktorú vitamín D poskytuje imunitnému systému, môžeme si byť celkom istí, že nikdy neprestanete spomínať na jeho výhody: ako účinne pomáha predchádzať infekciám alebo ich čo najrýchlejšie vyliečiť. Aj keď na to možno nikdy nezabudnete, musíme priznať, že o iných, ďalekosiahlych efektoch – efektoch, na ktoré sa môžete spoľahnúť kedykoľvek, bez ohľadu na ročné obdobie, sme v poslednom čase veľa nehovorili. Teraz vám to vynahradíme tým, že vás povzbudíme, aby ste si prečítali naše krátke zhrnutie nižšie a oboznámili sa s týmito mnohými priaznivými účinkami.

Poškodzovanie životného prostredia a nesprávna životospráva môžu bunky stresovať a dlhodobo oslabovať ich imunitu. Chronický, latentný zápal potom môže spôsobiť celý rad zdravotných problémov od metabolických porúch každého druhu, vrátane narušeného metabolizmu cukrov a poškodenia ciev, cez problémy s nervovým systémom až po potenciálne závažnejšie stavy zahŕňajúce duševnú nerovnováhu. Bohužiaľ, imunitný systém je schopný obrátiť sa proti svojim vlastným bunkám a môže dokonca spôsobiť bunkovú degeneráciu.

Teraz sa pravdepodobne pýtate sami seba, čo to má vlastne spoločné s vitamínom D. Výskum ukázal, že nízke hladiny vitamínu D korelujú s vyššími markermi zápalu. Vitamín D môže pôsobiť ako imunitný modulátor a nasmerovať prácu nášho imunitného systému správnym smerom. Týmto spôsobom môže imunitný systém účinne bojovať proti zápalu nízkeho stupňa, ako je uvedené vyššie, ktorý môže postihnúť celé telo.

Vitamín D3 môže byť schopný znížiť riziko vzniku rôznych autoimunitných ochorení (vrátane napríklad roztrúsenej sklerózy, reumatoidnej artritídy), ako aj rôznych foriem rakoviny. Okrem toho môže pomôcť predchádzať cukrovke, depresii a dokonca aj infarktu. Priaznivo pôsobí pri stavoch, ako je inzulínová rezistencia (IR), hypertenzia, ateroskleróza a mentálna retardácia súvisiaca s vekom, môže sa použiť aj na posilnenie kostí a svalov a na prevenciu osteoporózy.

Uistite sa, že dopĺňate vitamín D po celý rok


Bohužiaľ, schopnosť nášho tela produkovať tento pre nás cenný vitamín s vekom klesá a ani denné vystavovanie sa slnku nemusí stačiť. A ako vidíte, dopĺňanie vitamínu D nie je o nič menej ako kľúčové. Preto je potrebné neustále dopĺňať stravu o vitamín D počas celého roka. Preto, ak vitamín D ešte v lekárničke nemáte, je najvyšší čas to zmeniť. Najlacnejší vitamín D kúpite v lekárni, ale vybrať si môžete aj tekuté kvapky vitamínu D3 z radu produktov Calivita. Vďaka vysokej kvalite potvrdenej certifikátom cGMP budete mať istotu, že ide o najlepšiu voľbu, ktorá zaručuje vysokú biologickú dostupnosť vitamínu D3. Jedno balenie obsahuje 1000 kvapiek. Zistite viac o CaliVita D-drops tekutý vitamín D 30 ml.

CaliVita D-Drops tekutý vitamín D 4 x 30ml


Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne recenzie.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah